Нападателят на Наполи Единсон Кавани е постигнал договорка с Челси относно личните си условия, съобщи „Медиасет“, а новината бе подхваната и от останалите италиански медии.

Сега обаче пред звездата на неаполитанците предстои по-трудната задача – да убеди президента Аурелио де Лаурентис да намали цената му.

В момента уругваецът все още е в Бразилия, където утре от 19 часа най-вероятно ще играе за националния си отбор срещу Италия в мача за бронзовите медали от турнира за Купата на Конфедерациите.

Според информациите на Апенините неговите представители са му заработили 5-годишен договор с Челси при годишна заплата от 8,5 милиона евро (около 7,2 милиона паунда).

За момента обаче „сините“ отказват да покрият пълния размер на освобождаващата му клауза, която възлиза на 63 милиона евро. Самият Кавани вече сподели, че намира цената си за твърде завишена и обеща да разговаря с ръководството на Наполи в опит да я намали.

Неаполитанци са склонни да приемат сделка от типа „играч плюс пари“, но само ако футболистът е бразилският халф Рамирес. Англичаните обаче не са съгласни да се лишат от една от основните си фигури, което също поставя трансфера под сериозно съмнение.