Футболистът на Челси Хуан Мата заяви дни преди финала на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, че ако е бил на мястото на националния селекционер на Испания Висенте дел Боске със сигурност е щял да вземе в състава си съотборника си Фенандо Торес.

„Много съм изненадан, не съм очаквал да бъда избран за най-добър играч на Челси. Не съм го очаквал още повече, че аз съм чужденец и адаптацията обикновено е сложен и дълъг процес“, каза испанецът.

„Във Висшата лига трябва да се демонстрира физическа издръжливост, много е трудно да се издържи на сгъстения цикъл, при който се играе тук. С Ди Матео показваме повече свежест и затова постигнахме тези успехи“, каза още бившият играч на Валенсия.

Относно предстоящия финал за ШЛ, Мата сподели: „Мисля, че Байерн има известно предимство, но съм оптимист. Целият свят очакваше финал между Реал Мадрид и Барселона, но това не се случи. Именно заради това футболът е толкова интересна игра“.

Мата: Ако бях на мястото на Дел Боске, щях да взема Торес на Евро 2012

източник: Reuters

„Никой не се съмнява в това Фернандо Торес, че отбеляза много важни голове за Челси. Не се съмнявам и в това, че ако получи шанс срещу „баварците“, ще се представи повече от подобаващо. Ако аз бях Висенте дел Боске, със сигурност щях да го взема в националния отбор за Евро 2012“, завърши футболистът.