Футболистът на Челси Хуан Мата бе избран за най-добър играч на Челси за тази година. Испанецът успя да постигне това в своя дебютен сезон за клуба. В исторически план подобен успех е записвал само холандецът Рууд Гулит през 1996 година.

В своя първи сезон в Премиършип 24-годишният Мата успя да отбележи 12 гола и да се отличи с цели 20 асистенции, а в самото гласуване бе предпочетен от феновете пред бранителя Бранислав Иванович и бразилецa Рамирес.

„Това е първата ми година във Висшата лига и съм много горд, че успях да постигнa това. Искам да благодаря на всички мои съотборници, на целия треньорски щаб, както и на всички, които гласуваха за мен. Напълно си давам сметка какво е да играеш за клуб като Челси“, заяви бившият играч на Валенсия.

„Не съм очаквал да взема участие в толкова много мачове, но пък се наслаждавах изцяло на английския футбол. Беше невероятен сезон, спечелихме Купата на Англия и има шанс да се превърнем в европейски шампион“, сподели още играчът, който добави, че е „щастлив, че пише история с клуба“.