Селекционерът на Испания Висенте дел Боске обяви предварителен състав от 21 футболисти за Европейското първенство в Полша и Украйна през лятото. Обявената група ще вземе участие в предстоящите контроли със Сърбия на 26 май и с Южна Корея на 30 май.

Световният шампион като треньор на Испания Дел Боске не е включил в състава играчи на Атлетик Билбао, Барселона и Челси, тъй като двата испански отбора се подготвят за финала за Купата на Краля на 24 май, а Челси излиза в събота във финала на Шампионската лига срещу Байерн.

Дел Боске е включил в състава си някои изненадващи имена като халфа на Бетис Бенат. Хуанфран Торес от Атлетико Мадрид и Иско от Малага.

Шампионът в Примера Реал Мадрид има пет представителя в отбора, като централният защитник Раул Албиол е най-голямата изненада.

Испания е в група С на Евро 2012 и започва турнира с мач срещу Италия на 10 юни, след което играе с Ирландия и Хърватия.

Ето и пълният състав:

Вратари: Касияс (Реал Мадрид), Рейна (Ливърпул), Де Хеа (Манчестър Юнайтед)

Защитници: Албиол (Реал Мадрид), Алба (Валенсия), Арбелоа (Реал Мадрид), Домингес (Атлетико Мадрид), Монреал (Малага), Рамос (Реал Мадрид), Х.Торес (Атлетико Мадрид)

Халфове: Иско (Малага), Шаби Алонсо (Реал Мадрид), Касорла (Малага), Бенат (Бетис), Хави Гарсия (Бенфика), Бруно Сориано (Виляреал), Силва (Манчестър Сити), Навас (Севиля)

Нападатели: Адриан Лопес (Атлетико Мадрид), Негредо (Севиля), Солдадо (Валенсия)