Бившият български национал Мартин Петров коментира пред вестник "Труд" попадението, което отбеляза за отбора на Манчестър Сити в бенефиса на бившият му съотборник Венсан Компани.

"Ван дер Сар не си беше научил урока. Не ме е гледал достатъчно. Когато излязох с националния отбор срещу Холандия, му бих ниско по тревата и гол. Сега пак така очакваше, но аз стрелях горе и перчемът му се завихри."

"Стана невероятно шоу, просто нямам думи, с които да го опиша. Организацията беше на свръх ниво. Феновете? Просто уникални. Толкова много приятели се събрахме, радвахме се, хората ни аплодираха. Обичам всички тимове, в които съм играл. Сега още веднъж се насладих на удоволствието от футбола", каза Петров.

Пеп Гуардиола, треньорът на Манчестър Сити и на легендите на вечерта, пет минути говори очи в очи с Петров и му обясни, че трябва да играе като ляв бек.

"Каза ми, че на 20-ата минута тръгвам в атака, а аз още в първата минута вкарах. Не се отпускам и тренирам всеки ден. Във форма съм. Но колко силни бяха останалите, направо не мога да опиша. Хора като Роби Кийн, като Робин ван Перси - все едно не са спирали да играят футбол. Чувството да съм редом с тях беше повече от уникално."

"Много съм благодарен на Компани и на всички в Сити, че ме направиха част от такова велико шоу. А имайте предвид, че преди два месеца счупих костица на стъпалото и кракът още ме болеше. Но никога не бих отказал на приятели", каза Петров.