Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо се е договорил с Реал Мадрид за условията на своя личен договор при преминаването му на Сантяго Бернабеу, съобщава Marca. Испанският вестник твърди, че Роналдо вече е дал мъжката си дума пред „белия балет” и е сложил подписа си под контракт със срок до 2013 година.

Според информация на вестник Daily Telegraph пък португалското крило ще получава по 300 хиляди паунда на седмица от Реал, което ще го направи най-скъпоплатеният футболист в света.

Вчера Роналдо заяви, че той лично би искал да се заиграе в Реал Мадрид, защото желанието му е да опита силите си в испанското първенство. За да стане това обаче, Реал трябва да се договори с Манчестър Юнайтед за сумата на евентуалния трансфер.

В същото време отново в Daily Telegraph се появи информацията, че мениджърът на европейските клубни шампиони сър Алекс Фъргюсън е прекъснал почивката си и е заминал за Швейцария, където ще се срещне с Кристиано.

Сър Алекс си отдъхва от напрегнатия сезон на френската Ривиера, но ще пристигне до ден - два в Женева, за да се срещне лично с футболиста. В Женева Португалия стартира кампанията си на Евро 2008 в мача с Турция.

Не е ясно обаче какво ще е мнението на селекционера на Португалия Луиш Фелипе Сколари при такава визита, тъй като това може да разконцентрира Кристиано Роналдо преди началото на европейските футболни финали.

В момента Кристиано Роналдо получава по 120 хиляди паунда на седмица в Юнайтед, а до края на договора му остават 4 години.

Фъргюсън и изпълнителният директор на клуба Дейвид Гил обаче не веднъж са заявявали, че ще направят всичко възможно, за да го задържат на Олд Трафорд.