Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини отрече твърденията, че тактиката му е била за нулево равенство срещу Арсенал. Двата тима завършиха при 0:0 двубоя от 22-я кръг на Премиършип.

Тимът на Манчини понесе доста критика от всички страни, както от репортерите, така и от публиката на "Емирейтс". Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер също не скри критиката си към тактиката на своя колега. Независимо от това, Манчини заяви, че не се интересува особено от песните на феновете "Скучни, скучни, Сити".

"Това не е важно за мен. Ако някой отбор играе добре, е задължително да се защитаваш. Предпочитам да ме освиркат, но да се прибера с една точка, вместо три гола в нашата врата. Играхме с Арсенал на техния терен, разбира се, че ще се защитаваме. Не всеки отбор играе като "артилеристите", сподели наставникът на Сити.

„Все пак мисля, че Арсенал спечели незаслужено няколко мача. В този двубой имахме късмет в първите 25 минути, когато Арсенал имаше 4-5 добри положения, но след това се защитавахме добре. Дефанзивно играхме много добре, офанзивно горе-долу, но след 4 мача за 10 дена, положението е такова", заяви Манчини.