Арсенал пропусна възможността да излезе отново на второ място във временното класиране на Висшата лига, след като не успя да вкара гол на Ман Сити и подгласниците на Ман Юнайтед завършиха 0:0 в дербито на 22-я кръг. Все пак „топчиите” имат мач по-малко от втория Сити, но и един повече от лидера Юнайтед.

Поредните си издънки записаха Челси и Ливърпул, които загубиха срещите си от кръга, съответно от Уулвърхемптън и Блекбърн.

На „Емирейтс стейдиъм” Арсенал и Манчестър Сити направиха атрактивен мач, макар и да не успяха да си отбележат попадение. Домакините бяха по-добрият състав през по-голяма част от двубоя, но на три пъти удариха гредата, а реферът не уважи и исканията им за дузпа за игра с ръка на Компани в пеналта. Робин ван Перси, Сеск Фабрегас и Тио Уолкът нацелиха стълбовете край Джо Харт, а стражът на Сити бе на мястото си във всички други положения пред себе си.

В последната минута напрежението си каза думата и Бакари Саня и Пабло Сабалета бяха изгонени, след като се спречкаха на терена.

След 21 мача Арсенал има 40 точки, Сити има 42, но с 22 срещи. Манчестър Юнайтед е с 20 изиграни двубоя и 44 точки на върха.


aree

Goaa | Myspace Video