Манчестър Сити подготвя 50 милиона евро за трансферите на аржентинската двойка Гонзало Игуаин и Фернандо Гаго на Истландс през лятото.

"Марка" съобщава, че английският отбор ще предложи 50 милиона евро за двамата, които струваха на "белите" общо 33.5 милиона, когато бяха привлечени в отбора през 2006 г.

Това не е първия път когато Манчестър Сити се опитва да привлече Гаго. Двата отбора преговаряха за полузащитника през зимата, но настоятелността на Реал да получи 25 милиона евро за него и недостатъчното време до края на трансферния прозорец, провалиха сделката, тъй като "гражданите" даваха само 18 милиона.

Роберто Манчини обаче загатна, че Сити не са се отказали да преследват играча: "Гаго играе много добре за Реал Мадрид, той е фантастичен играч и може да се опитаме отново да го привлечем през лятото". Игуаин пък има проблем със заплатата си. "Пипита" е един от най-ниско платените играчи в Реал с околко 1.6 милиона евро на сезон, като преговорите за нов договор са в застой.

Нападателят обеща да докаже, че заслужава нов договор на игрището, но пък бе сериозно критикуван за представянето си в реванша от Шампионска лига срещу Лион, завършил 1:1. Фактът, че играчът беше привлечен преди Флорентино Перес да дойде на власт и слуховете, че отборът иска да привлече и Уейн Рууни може да означават, че евентуален негов трансфер е възможен.