Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е информирал собствениците на клуба, че ще направи сериозна чистка след края на сезона.

Италианският специалист вече е определил голяма част от футболистите, с които ще се раздели през летния трансферен прозорец, а освен това е готов и с имената, които иска да вземе в състава си.

В списъка на тези, които трябва да си вървят попада и това на българския национал Мартин Петров, на когото със сигурност няма да му бъде предлаган нов договор.

Манчини първоначално смяташе да предложи нов контракт на българското крило, но се е отказал, а последната контузия на Петров още повече е разочаровала италианеца.

Мениджърът на „гражданите” е набелязал за гонене Шон Райт-Филипс, Крейг Белами и Робиньо.

Манчини също така няма да разчита на нито един от футболистите, които са собственост на клуба, но в момента играят под наем в други отбори. Италианецът подготвя и други играчи, които ще трябва да бъдат продадени.

В същото време мениджърът на Манчестър Сити вече е определил голяма част от футболистите, които желае да вземе през лятото. Първи в списъка му е Киелини от Ювентус. Манчини иска и Фернандо Гаго от Реал Мадрид, както и Самуел Ето’о или Давид Вия.