Манчестър Юнайтед прие офертата на Реал Мадрид от 80 милиона паунда за Кристиано Роналдо. Информацията бе потвърдена чрез официално съобщение в сайта на "червените дяволи".

„Юнайтед постигна договорка с Реал Мадрид за трансфера на футболиста”, съобщи клубният сайт на английския шампион. Решението е било взето след съгласието на Кристиано Роналдо, който сам е пожелал да си тръгне от „Олд Трафорд”.

Повече подробности около офертата не сесъобщават, но се очаква официално двете страни да подпишат споразумението до 30 юни.

С тази сума Реал Мадрид счупи трансферния рекорд, който се държеше отново от този клуб, но за закупуването на Зинедин Зидан през 2001 година.

По-рано тази седмица „белият балет” извади 62 милиона за Кака, а сега Флорентино Перес показа, че държи на думата си и спазари и Кристиано Роналдо. Двамата играчи са част от амбициите на президента на тима за нов звезден отбор на Реал Мадрид. В плановете на клуба влизат още играчи като Шаби Алонсо (Ливърпул), Давид Вия (Валенсия) и Франк Рибери (Байерн Мюнхен).

Реал Мадрид искаше да привлече крилото още през миналото лято, но тогава до трансфер не се стигна, въпреки желанието на футболиста. Сър Алекс Фъргюсън изигра решаваща роля за оставането на Роналдо през 2008 година, но този път испанският клуб надделя. През изминалия декември, мениджърът на „червените дяволи” се е предал да се бори, заявявайки „продайте този вирус”.

Кристиано Роналдо се присъедини към Манчестър Юнайтед от Спортинг Лисабон през 2003 година за сумата от 12,2 милиона паунда. Сега обаче най-добрият футболист в света за 2008 година се присъединява към Реал, който ще се опита да направи за втори път Ел Галактико.