Шампионът на Англия Манчестър Сити ще опита да натрупа популярност и на нов голям пазар - японския. Момчетата на Хосеп Гуардиола ще заминат за първи приятелски мач в Страната на изгряващото слънце това лято. 

"Гражданите" ще имат контрола с местния Йокохама Маринос в пристанищния град, която ще се състои на 27 юли. Този мач ще е част от новосъздадената Евро-японска Купа. Като цяло, лятната подготовка на отбора ще премине в изцяло азиатско турне. 

В следващите седмици се очаква да бъдат обявени всички държави, в които английските шампиони ще гостуват. Арабските собственици на Сити имат интереси в Япония, Тайланд, Малайзия, Близкия Изток и редица други азиатски държави, така че този тур може да се окаже доста дълъг. 

"Щастливи сме да обявим, че за първи път Манчестър Сити ще играе в Япония. Клубът ни има страстна фенска база в тази страна и за нас ще е радост да играем за първи път пред тези запалянковци в тяхната страна. Но този мач ще е важна част и от подготовката на отбора за новия сезон, което не е за пренебрегване", сподели оперативният директор на Сити Омар Берада.