Манчестър Сити за пореден път разочарова своите фенове, след като завърши наравно 1:1 като гост на Фулъм в мач от 16-тия кръг в Премиършип. Въпреки новите си собственици „гражданите” са на незавидното 13-то място преди изиграването на останалите мачове от кръга. Фулъм пък е на 10-та позиция с 20 точки, 2 повече от „гражданите”.

За Сити отново не играха българите Мартин Петров и Валери Божинов, които са трайно контузени.

Резултатът на „Крейвън Котидж” бе открит още в 6-тата минута чрез Бенжани. След двойно подаване по дясното крило, Сабалета центрира в наказателното поле, където Бенжани се пребори за топката между Пантсил и Хюз и с глава вкара за 1:0.

Само 2 минути по-късно Айрлънд имаше шанс да удвои преднината,а на гостите, но ударът му мина над вратата на Шварцер.

В 22-рата минута домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка, но съдията Роб Стайлс остана безмълвен.

Въпреки по-активните действия на Сити, Фулъм стигна до изравняване в 23-тата минута. Замора пусна хитър пас към Джими Булард, който с прецизен удар не остави шансове на Джо Харт.

До края на полувремето Боби Замора и голмайсторът за „гражданите” Бенжани можеха да вкарат, но в крайна сметка почивката дойде при 1:1.

В 48-мата минута именно Замора бе оставен сам и след самостоятелна акция нацели гредата над Харт, който не можа да направи нищо в ситуацията. Положенията продължиха да се редят и пред двете врати, но нов гол така и не падна до края на мача.