Десният защитник Дарил Янмаат отчаяно е искал да играе срещу Франция в контролата тази вечер, за да може да го забележат скаути на други отбори. Това разкри селекционерът на холандския национален тим Дани Блинд.

Бранителят на Нюкасъл отпадна за мача заради травма, която получи по време на лагера, и трябваше да се завърне при „свраките“. През тази кампания клубът е замесен здраво в битката за оцеляване, като към момента е на предпоследното 19-о място.

Очевидно Янмаат има доста по-високи амбиции за себе си и затова се опитва да си създаде свежи опции за трансфер. „Той искаше да бъде в отбора и умираше за вниманието. Може би желаеше да привлече интереса на други клубове, ако Нюкасъл евентуално изпадне“, сподели Блинд.

Треньорът на Холандия обърна внимание на другите холандци в състава на „свраките“ - Джорджинио Вайналдум, Сим де Йонг и Тим Крул, като заяви, че ако тимът им заиграе в Чемпиъншип, това би се отразило върху статута им в националния тим. „Това ме тревожи. Нивото, на което на играят, няма задължително да се отрази върху позицията им. Всичко е индивидуално, но за тях ще е предимство, ако продължат да се изявяват в английската Висша лига. Те мисля, че също го разбират“, допълни специалистът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS