Евертън продължава да криволичи в представянето си в Премиършип. "Карамелите" не спират да редуват победи и загуби, като сега бяха на страната на губещите. Те паднаха в на практика директна битка за Топ 7 с Уулвс на своя "Гудисън парк". 

При определено развитие на сезона, седмата позиция може да даде квота за Лига Европа, но мърсисайдци се отдалечиха от нея след поражение с 1:3 пред собствена публика. Така на това място се затвърдиха именно "вълците". 

Те пвоедоха от спорна дузпа в самото начало, реализирана от Рубен Невеш, но Андре Гомеш изравни не много по-късно. Точно преди почивката обаче гостите нанесоха съкрушителен удар и поведоха с гол на Раул Хименес, а в средата на втората част Леандър Дендонкер сложи точка на спора с третото попадение за тима си. 

Мачът започна със скандална дузпа за Уулвс. Още в 5-та минута реферът Лий Мейсън посочи бялата точка за единоборство, при което Лейтън Бейнс не извърши фаул. Но това не трогна Рубен Невеш и той откри резултата от дузпата. 

В 20-та минута гостите можеха и да удвоят, но удар на Дендонкер от изгодна позиция беше избит по великолепен начин от Джордан Пикфорд. Домакините отговориха с изстрел на Тио Уолкът, който Руи Патрисио виртуозно отрази в 24-та минута. 

Само три минутки по-късно обаче "карамелите" изравниха. Тогава Дженк Тосун изведе на скорост и в коридор Андре Гомеш, той напредна и с мощен шут не остави никакви шансове на Руи Патрисио за 1:1. Последваха равностойни минути до края на полувремето и по всичко изглеждаше, че то ще дойде при равен резултат. 

Но не би. В последните моменти на тази част Жоао Моутиньо центрира страхотно от пряк свободен удар и намери Раул Хименес в наказателното поле, който надскочи пазача си и с глава преодоля Пикфорд за 2:1 в ключов момент от мача. Така почивката дойде при 2:1 за "вълците". 

След подновяването на играта мърсисайдци се хвърлиха напред в търсене на изравняването, но ударите на Гилфи Сигурдсон и Тио Уолкът не намериха целта. И тъкмо когато натискаха най-силно, инкасираха и трети гол. 

Той дойде в 66-та минута, когато Диого Жота нахлу в наказателното поле и стреля силно, но в гредата. Най-близо до топката за добавка беше Леандър Дендонкер и от близка дистанция белгиецът се разписа за крайното 3:1. 

До края на мача Евертън държеше повече топката, но така и не успяваше да създаде достатъчно опасни положения, които първо да го върнат в интригата за крайния резултат, а после и да му позволят да се надява за поне частичен обрат. 

Така след тази развръзка "вълците" се закрепиха на седмата позиция с вече 38 точки, докато мърсисайдци са девети със своите 33, но може да паднат и по-надолу в зависимост от развръзката в останалите мачове от кръга в Англия. 

Резултати от ранните английски мачове в събота: 

Тотнъм - Нюкасъл 1:0

Брайтън - Уотфорд 0:0

Бърнли - Саутхемптън 1:1

Челси - Хъдърсфийлд 5:0

Кристъл Палас - Фулъм 2:0

Евертън - Уулвс 1:3