Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш бе уволнен след срещата с клубните собственици в САЩ, обяви първо „Sky Sports“, а след това новината бе потвърдена официално и от клуба.

Далглиш се завърна начело на 5-кратните еврошампиони през януари 2011 като временен наставник, а след това той подписа постоянен 3-годишен контракт.

Шотландецът получи много сериозни средства за трансфери, като за по-малко от година похарчи над 130 милиона паунда за нови играчи, от които 35 млн. бяха дадени за Анди Керъл.

Въпреки тези цифри, през този сезон Ливърпул записа най-слабото си представяне във Висшата лига от повече от половин век насам, като завърши на осмо място с 52 точки от 38 мача.

За фаворит за нов треньор на Ливърпул се спряга Роберто Мартинес от Уигън.

 

61-годишният Кени Далглиш е една от най-големите легенди на тима от Анфийлд, като има 8 спечелени титли на Англия с мърсисайдци - 6 като играч и 3 като мениджър. В случая с Далглиш 6 плюс 3 прави 8, а не 9, защото през сезон 1985/86 година той е играещ мениджър и печели трофея и от двете страни на тъчлинията.

Бившият нападател изигра 501 мача за Ливърпул, в които вкара 169 гола, а с това спечели и три Купи на европейските шампиони през 1978, 1981 и 1984 година. Като треньор негова е и последната титла на Англия в клубната витрина – през 1990 година.

За това какво представлява Кени Далглиш за историята на Ливърпул и любовта, която феновете изпитват към него, могат да се изпишат десетки страници, но е достатъчно да се каже как те го наричат - King Kenny (Крал Кени).

Ливърпул уволни Кени Далглиш

източник: Reuters