Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш отпътува за САЩ, където ще се срещне със собствениците на клуба. На събирането шотландският наставник ще даде отчет за изминалия сезон.

В началото на сезона „червените“ обявиха, че ще се борят за мястото в Шампионската лига, но в края завършиха на разочароващото 8-о място. Все пак Далглиш прекъсна серията от 6 години без трофей, след като вдигна Карлинг Къп в началото на годината. Именно този успех накара треньорът на Ливърпул да определи отминалата кампания на тима като „нелоша“.

Съществува голяма вероятност обаче Джон Хенри и Том Уорнър да видят картината по различен начин, защото откакто закупиха клуба, похарчиха 110 млн. паунда за нови играчи за година и половина. Ливърпул игра и финал за ФА Къп, но там загуби от Челси, а 8-ата позиция дойде благодарение на по-добрата голова разлика на „червените“ спрямо тази на Фулъм. В голяма степен слабото представяне на тима във Висшата лига се дължи на 6-те загуби в последните 10 кръга, както и едва 6-те победи като домакин за цялата кампания.

Според медиите на Острова един от възможните заместници на Кени Далглиш (при положение, че наставникът бъде уволнен) е мениджърът на Уигън Роберто Мартинес.