Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш заяви, че ще използва летния трансферен пазар единствено да подсили състава си и няма намерение да се разделя с никой от настоящия си състав.

Единственият играч, които със сигурност напускат тима след края на сезона, елевият бек Фабио Аурелио, чийто договор изтича и няма да бъде подновен. В същото време преотстъпените Джо Коул и Алберто Акуилани ще се върнат на „Анфийлд“, като бъдещето им остава неясно.

Далглиш обаче категорично отхвърли възможността да продаде Дирк Каут, към който интерес проявява Хамбургер, и Макси Родригес, който на профила си в „Туитър“ призна, че може да да последва Аурелио. „Изобщо не желаем да продаваме никого. Единственият, който ще ни напусне, ще бъде Фабио, тъй като договорът му изтича“, каза Далглиш.

„Искаме единствено да добавим качество към състава, който имаме в момента, и да видим какво ще се случи. Винаги има изненади на трансферния пазар, но какви ще бъдат точно, не зная. Ние обаче на 100 процента не искаме да се разделяме с никого“, повтори шотландският треньор.