Ръководството на Ливърпул е на път да направи силно изненадващ ход на зимния трансферен прозорец. Според част от английските медии мърсисайдци почти сигурно ще пробват да привлекат нападателя на Андерлехт Франк Ачеампонг.

23-годишният футболист играе за белгийския гранд от 2013 година, като може да действа както на върха на атаката, така и по крилото. Със сигурност обаче неговите 11 гола в 103 шампионатни мача не са най-впечатляващият показател да един офанзивен футболист. Въпреки сравнително крехката си възраст ганайският бързак има нелош актив от мачове в евротурнирите – той има 12 срещи в Шампионската лига и още 17 в Лига Европа.

Предполага се, че оферта от 6 милиона паунда ще задоволи напълно Андерлехт. Ачеампонг игра в 13 шампионатни мача от началото на кампанията, в които вкара 4 гола и даде 3 асистенции.

Името на Ачеампонг е познато на Острова, тъй като в началото на неговата професионална кариера нападателят е бил поканен лично от шейх Мансур, босът на Манчестър Сити, на проби в клуба.