Луис Суарес може и да не бъде готов за старта на новия сезон във Висшата лига на Англия през август, обяви помощникът треньорът на Ливърпул Стив Кларк.

Суарес, който бе привлечен на Анфийлд през януари, помогна на Уругвай да достигне полуфиналите на Копа Америка , където предстои сблъсък с Перу. Ако урусите спечелят този мач, то те ще играят финал в турнира, а Суарес ще има едва три седмици за почивка и подготовка за старта на новия сезон.

Кларк обаче каза, че няма да се бърза и коментира: „В днешния футбол просто трябва да приемем, че различните континенти си имат местни турнири, които са по различно време. Момчетата просто трябва да отидат там и да се раздадат за страните си.”

„Когато се приберат, ние ще преценим техния фитнес, как са психически и физически, а след това ще решим дали да ги включим в подготовката на отбора. Ако те са готови за старта на Висшата лига, добре. Ако те имат нужда от повече време за възстановяване, други играчи ще имат шанса да се докажат. Поради тази причина, ние имаме широк състав”, каза още асистентът на Кени Далглиш.