Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс беше ядосан заради контузията на своя нападател Даниел Стъридж, която се случи, докато играчът изпълняваше ангажиментите си към Англия.

Сега 25-годишният играч ще отсъства от терените до края на месеца, като целта е да бъде възстановен за дербито срещу Евертън на 27 септември. Със сигурност обаче голаджията, който има 36 гола в 50 двубоя за „червените“, отпада от сметките за мача срещу Астън Вила през уикенда и домакинството на Лудогорец в Шампионската лига.

Стъридж изигра 89 минути в контролата срещу Норвегия, а два дни по-късно се контузи по в тренировка на „трите лъва“.

„Единственото ни разочарование е, че Даниел се връща контузен, след като започна сезона толкова добре“, каза Роджърс. „Очевидно ни е яд, защото смятаме, че тази травма можеше да бъде избегната.“

„Стъридж работи толкова здраво по време на подготовката и изглеждаше във форма и силен в последния ни мач срещу Тотнъм. Мисля си, че клубовете понякога работят по различен начин от националните отбори по отношение на възстановяването. Тук това е основната стратегия. Когато гледаме отделните играчи, третираме всеки от тях индивидуално в зависимост от нуждите им.“

„Бързите футболисти се нуждаят от втори възстановителен ден, докато останалите могат да тренират в него. Когато притежаваш футболисти с бързината на Даниел, Рахийм Стърлинг и Дани Уелбек, трябва да ги възстановяваш правилно“, допълни още Роджърс.