Легендата на Ливърпул Кени Далглиш е пред сензационно завръщане в мениджърската професия, гърмят медиите в Англия днес. Любимецът на „червените” фенове е вариант номер 1 за заместник на Рафаел Бенитес, ако испанецът напусне „Анфийлд” тази седмица.

Очаква се в следващите 48 часа настоящият мениджър на мърсисайдци да проведе разговор с президента на клуба Мартин Броутън, след който ще стане ясно неговото бъдеще. Вчера стана ясно, че Бенитес на два пъти е отказвал среща с боса на куба в последните две седмици. Към момента вероятността Бенитес да напусне е твърде голяма, въпреки че агентът на мениджъра обяви, че клиентът му желае да остане на поста си.

Испанският наставник представлява интерес за италианския гранд Ювентус, с който вече са водени разговори. От щаба на „старата госпожа” дори поставиха ултиматум към Бенитес, който трябва да даде окончателния си отговор до края на седмицата.

Ако Рафа Бенитес реши да си тръгне след края на сезона, то Далглиш ще поеме поста временно, като в щаба му се очаква да попадне и друга легенда на „червените” – Йън Ръш. Двамата ще останат начело на отбора, докато ситуацията в клуба се стабилизира и бъде намерен постоянен вариант за треньор. Очаква се до края на лятото Ливърпул да бъде продаден, след като двамата американци Хикс и Джилет обявиха официално, че са готови да си тръгнат.