Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес разкри, че обещанията, направени към него, когато е подписвал продължение на договора си, не са били спазени.

Бъдещето на испанеца на "Анфилд" е под въпрос, след като тима отпадна от Лига Европа и изгуби шансове за четвъртото място в Англия. Специалистът, който не отхвърли слуховете, че може да поеме Ювентус, изрази разочарованието си от това как нещата са се променили в Ливърпул, след като той е подписал продължение на договора си.

"Реших да продължа договора си, защото тимът бе добър и имаше пари за трансфери. Условията обаче се промениха. Имахме лош сезон, но се надявам нещата да се променят в бъдеще. В момента обаче не мога да говоря за бъдещето си, защото не знам какво става", разкри испанецът. Той потвърди, че неспазени обещания са били причината да напусне и Валенсия през 2004 година. "Напуснах Валенсия, защото условията се промениха. Не отидох в Ливърпул заради парите. Отказах други добри оферти. Просто исках определени условия, които обаче сега се промениха. Играчите също са разочаровани. Знам как се чувстват, защото говоря с тях цяла година. Сезонът не бе добър, това е ясно. Знаем защо и какво трябва да направим, за да променим това", добави Бенитес.