Страхотна късна драма, последвана от изпълнения на дузпи запазиха мястото на Тотнъм в турнира за Купата на Лигата. "Шпорите" завършиха 2:2 с Уотфорд в редовното време след три гола в последните 10 минути на двубоя. В дузпите пък лондончани бяха перфектни и си осигуриха място в следващия етап.

Двубоят бе игран на стадиона на Милтън Кейнс Донс, тъй като "Уембли" не бе на разположение, а новият стадион на Тотнъм все още не е готов.

Първото полувреме на двубоя бе доста по-спокойно като домакините владееха повече топката, но Уотфорд бе по-опасният отбор в предни позиции.

Втората част обаче започна с гол 35 секунди след подновяването на играта, дело на "стършелите". Марк Наваро бе в основата на попадението, измъквайки топката през няколко играчи на съперника. Последва пас към Айзък Съксес, който към се справи със Серж Орие и успя да вкара в близкия ъгъл.

Голът подейства събуждащо на "шпорите", които погледнаха по-сериозно към вратата на съперника. Муса Сисоко и Фернандо Йоренте обаче направиха пропуски.

В 80-ата минута бившият играч на Лудогорец Кристиан Кабаселе събори в наказателното поле откъсналия се Деле Али, което доведе до двойно наказание за Уотфорд - червен картон за бранителя и дузпа за съперника. Тя бе реализира от самия Али.

4 минути по-късно пък Ерик Ламела завърши успешно прекрасна контра атака на своя отбор и обратът бе пълен.

С човек по-малко обаче Етиен Капуе отново възстанови равенството след изстрел от границата на наказателното поле. Той рикошира в тялото на съперников футболист, промени си посоката и стана невъзможен за игралия на мястото на Уго Лорис Пауло Газанига.

А това автоматично значеше, че аржентинецът ще има още работа по време на последвалите дузпи. Е, при тях Газанига се изяви великолепно като спаси ударите на Капуе и на Домингос Кина. В същото време Сон, Ламела, Йоренте и Али бяха перфектни за "шпорите" и така осигуриха място на осминафиналите за радост на своите фенове.