Защитникът на Челси Курт Зума заплете още повече скандалната ситуация около Диего Коста след дербито с Арсенал, в което испанският национал се забърка в разправия първо с Лоран Кошчиелни, а след това и с Габриел Паулиста.

Коста предизвика червения картон на Габриел. Защитникът не успя да задържи нервите си и ритна нападателя на Челси, което се случи буквално пред очите на съдията Майк Дийн и той го изгони.

Извън погледа на Дийн обаче остана случилото се единоборство между Коста и Кошчиелни.

Футболната асоциация на Англия обяви, че разследва поведението на Коста и Габриел в скандалната ситуация в края на първото полувреме.

Зума се изпусна, че Коста е същият мошеник и провокатор и на тренировка: "Всеки познава Диего - това момче обича да мами много и да разкарва съперниците си от своята игра. Точно това се случи срещу Арсенал."

След това френският защитник трябваше да се извинява за думите си: "Съжалявам за неудобството. Английският не ми е първи език. Нямах намерение да обвиня никого в измама.Той е наистина добро момче в живота и ние сме много горди с него."

Пресаташето на Челси също извини Зума със слабото познаване на английския език.

"Неправилно е да се взимат директно думите на един млад играч, който използва своя втори език точно след мач. Той е разочарован, че думите му са използвани за атака на приятел и съотборник", заяви пресаташето.