Отборът на Кристъл Палас изненада неприятно тима на Ливърпул на „Анфийлд“, нанасяйки първа загуба на „червените“ под ръководството на мениджъра Юрген Клоп. Гостите от Лондон се наложиха с 2:1 с голове на Яник Боласие и Скот Дан, докато точен за домакините бе Филипе Коутиньо.

Освен загубата на терена, Ливърпул загуби и важен футболист в лицето на централния защитник Мамаду Сако. Французинът се контузи тежко в края на първата част и бе принудено заменен.

Като цяло Ливърпул бе по-активният тим, но гостите бяха тези, които използваха по най-добрия начин създадените положения.

Мачът започна двуостро, като първата възможност за гол се откри пред халфа на домакините Филипе Коутиньо. Бразилецът пробва късмета си с далечен удар, но прати топката над вратата. Йоан Кабай отговори за Кристъл Палас, но и той бе неточен.

Гостите се възползваха отлично от колективна грешка в отбраната на Ливърпул и попари домакините в 21-ата минута. „Червените“ увеличиха оборотите и набързо създадоха няколко положения за го. Кристиан Бентеке отправи опасен удар с глава в 29-ата минута, но и той не съумя да преодолее стража на „орлите“.

Пет минути преди почивката Юрген Клоп трябваше да извърши принудителна смяна, след като Сако получи травма в коляното. Коравият французин пожела да продължи мача, но минута по-късно болките в травмираното му коляно го накараха да напусне терена.

В 42-ата минута късметът все пак се усмихна на Ливърпул. Филипе Коутиньо отбеляза един от редовните си голове за „червените“ и върна надеждите на мърсисайдци.

През втората част Ливърпул тотално владееше инициативата в мача, но така и не успя да преодолее Уейн Хенеси за втори път. Натаниел Клайн, Кристиан Бентеке и Адам Лалана пропуснаха добри възможности, за да дойде 82-ата минута, когато гостите нанесоха своя решителен удар.

След изпълнение на корнер Скот Дан стреля с глава, Миньоле успя да избие, но при добавката на Дан, белгиецът бе безпомощен. В оставащите минути до края домакините действаха твърде припряно и разконцентрирано в предни позиции, което се оказа по вкуса на Алан Пардю и футболистите му.

След загубата на „червените“, Ливърпул заема десетото място във временното класиране с актив от 17 точки, докато Палас вече е осми с две точки повече.