Кристиано Роналдо сподели, че реферът на снощната среща между Манчестър Юнайтед и Болтън е ядосал майката му, след като му вдигна жълт картон за симулация, вместо да му даде дузпа.

С това си отсъждане реферът отне възможността на португалеца да отбележи хеттрик, като предишните две попадения за „червените дяволи” бяха дело именно на Роналдо.

Това бе 12 път, в който Кристиано вкарва два гола в мач за Юнайтед, откакто пристигна на „Олд Трафорд” през 2003 година. Оказва се обаче, че майката на футболиста далеч не е впечатлена от головия рекорд на Роналдо.

„Майка ми понякога ме пита – Защо никога не правиш хеттрик? Аз обаче винаги и казвам, че ми прави удоволствие да отбелязвам по две попадения”, каза играчът.

„Аз съм крило, не съм чист нападател, нагласата ми е такава, че винаги искам да помагам на тима, независимо, дали ще вкарвам голове или ще изработя положенията за тях”, призна още Рони.

„Реферът снощи взе своето решение и макар че аз го приех, но означава, че трябва да споделям мнението му. Беше си чиста дузпа. Ако той види повторенията на ситуацията, ще види, че вратарят не докосва топката. Жалко е да получиш жълт картон при подобна ситуация, но това са правилата на футбола – понякога съдиите допускат грешки”, коментира още звездата на Манчестър.

„Не смятам, че се справи кой знае колко добре, но най-важното за нас е, че взехме трите точки”, завърши Кристиано.