Манчестър Юнайтед победи Фулъм с 2:0 в последния мач от 15-я кръг във Висшата лига.

В герой за „червените дяволи” се превърна Кристиано Роналдо, който вкара и двете попадения за тима си.

Като титуляр за английските шампиони излезе Уейн Рууни след лекуване на контузия.

Юнайтед започна с очакван натиск срещата, като още в четвъртата минута страхотен пропуск на Карлос Тевес с глава прати топката близо до лявата греда на Фулъм, след прекрасно центриране на Андерсон. Аржентинецът пропусна нова отлична възможност няколко минути по-късно.

Първото попадение във врата на Фулъм не закъсня много. При разбъркване в полето на гостите, след изпълнение на корнер, топката попадна на десния Крак на Роналдо и той с мощен хубав шут от воле я заби в мрежата на Фулъм в 10-та минута.

В началото на втората част Кристиано вкара и второто си попадение в тази среща. В 58-та минута той засече с глава центриране на Джон О’Шей.

Момчетата на сър Алекс Фъргюсън не успяха да материализират превъзходството си над съперника с повече попадения до края на мача.

Интересна ситуация се получи в 79-та минута, когато Роналдо излезе сам срещу вратарят на гостите и в опита си да го преодолее, стражът закачи краката на португалеца. Съдията прецени, че футболистът на домакините е симулирал и му показа жълт картон, с което вбеси и сър Алекс.

Уейн Рууни бе сменен малко преди това, като на няколко пъти изпусна да се разпише във вратата на Фулъм.

След тази победа Манчестър се върна на второто място в класирането с актив от 33 точки, на три зад първия Арсенал и на две пред третия Челси. Фулъм заема 14-то място с актив от 13 точки.