Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън описа жълтия картон, вдигнат на Кристиано Роналдо във вчерашния двубой с Фулъм заради симулация, като „смехотворен”.

Роналдо се строполи на земята, след като с мъка прескочи вратаря на Фулъм Анти Ниеми, а реферът Роб Стайлс веднага вдигна картон на крилото. Но Фъргюсън заяви: „Защо да иска умишлено да пада? Той вече бе на път да оформи своя хеттрик. Просто има лоша репутация от преди време и все още това е загнездено в съзнанието на съдиите. Решението беше просто смехотворно.”

Според Фърги, Роналдо вече не заслужава да ходи с етикета „симулант”, който му бе лепнат в първите години от кариерата му в Англия.

„Това е доста несправедливо, защото той вече не е такъв,” заяви сър Алекс. „Той е много по-зрял и е невероятен футболист.”

Повторенията показаха, че Ниеми не играе с топката и с действията си принуждава Роналдо да предприеме крайни действия, за да не се сблъскат, но не се вижда ясно какъв е контактът между двамата.

Самият Роналдо обаче отказа да си излее яда срещу рефера Роб Стайлс, но бе категоричен, че съдията не е бил прав.

„Опитвам се да си върша работата и да играя честно,” заяви португалецът. „Уважавам решението на съдията, но не съм на същото мнение като него, защото смятам, че имаше дузпа. Ако видите повторенията, вратарят изобщо не докосва топката, затова имаше дузпа.”