Мениджърът на Челси Антонио Конте предупреди Миши Батшуай, че няма да получи нов шанс за изява, докато не докаже, че заслужава такъв.

Белгийският нападател разочарова, откакто премина през миналото лято на „Стамфорд Бридж“. Той не успя да се адаптира към английския футбол и много рядко попада в плановете на Конте.

Смята се, че Челси ще се опита да продаде Батшуай през летния трансферен прозорец, след като той не успя да убеди Антонио Конте, че заслужава да бъде част от неговия отбор.

„Когато ме питате за моите футболисти, най-важното е настоящето. След края на сезона ще преценим ситуацията на всеки един играч поотделно. Сега той работи много здраво, но трябва да продължи в същия дух. Ако той ми докаже, че заслужава да играе, аз ще му гласувам доверие и ще заложа на него в титулярния състав. Ако той обаче не направи това, ние ще продължим в същия дух“, коментира Конте.

Челси продава Батшуай

22-годишният футболист има 23 мача от началото на сезона с екипа на Челси, но в повечето случаи е влизал в игра от резервната скамейка. Той има само пет гола във всички надпревари. Нападателят все още не е започвал като титуляр в мач от Висшата лига, а единственото му попадение в първенството бе във втората среща от началото на сезона. 

Конте иска поне 5 нови попълнения през лятото

Скаути на Челси гледат топ нападател от Серия А