Ако някой е имал съмнения, че трансферът на Марио Балотели в Ливърпул е бил провал, поредните извадени цифри от "Дейли Мейл", ще ги разсее окончателно. Вестникът изчисли колко е струвал всеки гол, всеки успешен пас, всяко положение и т.н. на италианеца в Премиършип с екипа на мърсисайдци. 

Нападателят дойде през лятото за 16 млн. паунда от Милан срещу седмична заплата от 90 хил. паунда. Така общата сума, похарчена за него от "червените" до момента, е 19.24 млн. паунда. 

Така излиза, че за единствения отбелязан от Балотели гол в Премиършип, Ливърпул е платил близо 20 млн. паунда. Италианецът е отправил 20 удара към противниковите врати, като излиза, че всеки негов удар е коствал 962 хил. паунда на клуба. 

И това са точните му изстрели. Неточните се изчисляват на 1.2 млн. паунда за всеки, тъй като са изпратени 16, които не са попаднали в очертанията на вратите. Статистиката сочи още, че италианецът е създал общо 10 шанса за своите съотборници да отбележат гол. 

Така излиза, че всяко създадено от него положение е струвало 1.924 млн. паунда за всяка възможност. Балотели има и 241 паса, които излизат по 79 834 паунда на подаване за Ливърпул. Отделното е, че той има по-малко от 70% успешни пасове...