Английският национал Хари Кейн говори на официална пресконференция преди утрешния двубой с България на стадион „Васил Левски”.

Кейн сподели разочарованието си от изненадващата загуба срещу Чехия, но заяви, че "трите лъва" ще се концентрират върху това да поправят грешката си и да се представят подобаващо срещу България.

„Очевидно всички бяхме разочаровани от резултата срещу Чехия. В последните 2-3 години получихме доста хвалби относно играта си. Но това се получава, когато не си фокусиран и не играеш на топ ниво в Европа - биваш наказан. Не бива да се вторачваме в тази загуба, трябва да се фокусираме върху мача утре, който ще бъде изключително труден. Трябва да покажем, че сме си взели поука.”

Футболистът на Тотнъм призна, че са имали разговори относно евентуална ситуация с расистки скандирания и заяви, че не се притеснява от подобно стечение на обстоятелствата.

„Най-важното е да се фокусираме напълно утре и да вземем трите точки. В началото на седмицата имахме среща за това какво би се случило при расистки скандирания, но може въобще да не се стигне дотам. В крайна сметка си има протокол, футболистите просто трябва да си свършим работата на терена, затова сме изцяло фокусирани върху футболния мач.”

Хари Кейн заяви, че се опитва да помага всячески на своите съотборници по време на тренировките и мачовете, за да възвърнат самочувствието си след поражението от Чехия.  

„Опитвам се да давам пример на останалите във всеки момент, така или иначе ние имаме доста опитни футболисти. В крайна сметка сме на първа позиция, победа утре ще ни постави в прекрасна позиция за класиране, така че това е нашата главна цел”, завърши Кейн.