Селекционерът на България Красимир Балъков говори на официална пресконсференция преди утрешния сблъсък с Англия на стадион "Васил Левски".

Балъков заяви, че се надява тимът ни да успее да се противопостави на "трите лъва". Бала е на мнение, че едно от най-важните неща, които могат да ни донесат успех, е да спрем динамиката на съперника.

"Като всеки нов треньор и аз имам своите виждания. За шест дни, колкото се събират от всичките ни лагери, няма как да се променят коренно нещата. От днес за утре не може да стане нищо с магическа пръчка. Не трябва да си вадим заключения. Що се касае до мача, въпреки че играем вкъщи, ще се съобразим със съперника. Англия, въпреки че загуби от Чехия, е един от най-качествените и най-динамични отбори в Европа. Иска ми се да стане хубав спектакъл. Ако Господ е с нас, както беше през 1993 година, можем да направим нещо." 

Наставникът призна, че не се чувства добре от факта, че вече десет мача тимът ни е без победа, но не отделя голямо внимание на личното си състояние по този въпрос.

“След последната тренировка ще избистрим състава. Ще има промени при всички положения. Англичаните са един от най-силните отбори в света, но всеки има слаби места. Трябва да им спрем динамиката им и да се възползваме от нашата. Възможно е да използваме Десподов, но и други хора също. Не се чувствам добре, че толкова много мачове нямаме победа, но това няма значение как се чувствам аз. Ние се готвим за март месец, когато ще са плейофите през Лигата на Нациите."

Балъков отказа да коментира нашироко опасенията на англичаните за расистки проблеми по време на утрешния двубой. Краси сподели, че това не е негова тема и предпочита да се съсредоточи върху спортно-техническите аспекти на срещата.

“Мога да говоря само за спортно-техническите неща. Не мога да кажа какво ще се случи след 24 часа. Утре ще ни трябва голяма подкрепа от феновете, ако искаме нещо да направим. Темата с расизма е деликатна, но не мисля, че имаме проблем с расизма. Може би вие англичаните имате, щом толкова се коментира. В българското първенство играят много тъмнокожи футболисти. Всички искаме футболът да печели. В Англия имат такъв проблем, защото там има много националности", каза Балъков.