Бранителят на Ливърпул Джейми Карагър отдаде заслуженото на Милан заявявайки, че италианците са голям отбор, който притежава най-добрия играч в света в лицето на бразилеца Кака.

 

„Ние сме разбити, но се надявам, че загубата ще ни направи по-силни и ние ще сме тук и през следващия сезон” – заяви защитникът – „Трудно е да загубиш финал, но ние трябва да поздравим и да отдадем заслуженото на Милан, това е голям отбор.”

 

„Техният първи гол беше непредвиден. Трябваше да изчистя топката по-добре, отколкото го направих. Оставих на Шаби Алонсо да изчисти трудно. На това ниво малките детайли са важни.”

 

„Не мисля, че Милан имаше повече шансове. Мисля, че ние играхме много добре през втората част, но никой няма да си спомня това. Това беше нощта на Милан.”

 

„Мисля, че опазихме Кака по най-добрия начин, по който някой отбор е правил това в този турнир, Масчерано се справи доста добре с него. Кака е в основата на втория им гол, но той винаги създава проблеми, защото е най-добрият играч в света”, добави Карагър.