Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани бе на върха на щастието, след като заедно с колегите си вдигна трофея на английската Висша лига. В един луд мач „гражданите“ победиха с 3:2 Куинс Парк Рейнджърс и по този начин станаха шампиони на Англия за първи път от 44 години.

Двете бързи попадения на Един Джеко и Серхио Агуеро в добавеното време на мача спасиха сезона на Сити, който позволи на КПР да обърне до 2:1 в своя полза, при положение, че Джоуи Бартън бе изгонен за удар в лицето на Карлос Тевес.

„Поради някаква причина не престанах да вярвам. Никога, ама в нито един момент вярата не ме напусна“, каза белгийският национал след края на двубоя. „Когато Един вкара втория гол, ми напомни за няколко момента през сезона – срещу Тотнъм вкарахме в последната минута, а срещу Съндърланд се върнахме след пасив от 2 гола. Направихме подобни неща и по-рано, така че нямахме причина да не го сторим пак.“

„Сигурно искате да кажа, че това е най-добрият момент в живота ми, но ако трябва да бъда честен, не искам да го преживявам отново, не и по този начин“, допълни щастливият Компани.

„Сега сме шампиони, но не заради многото пари и всички тези истории, които слушаме през цялото време. Ние мечтаехме за такива моменти, дори когато не печелехме нищо, когато нямахме пари. Сега сме шампиони и точка по въпроса“, каза още капитанът на „гражданите“.