Уникално и невероятно! Манчестър Сити е шампион на Англия след изключителна драма! Клубът триумфира отново след 44 години чакане! "Гражданите" са на върха след невероятна драма, която може да се случи само и единствено в Англия! Синята част от Манчестър изригна в небивала радост след късния обрат срещу КПР за 3:2.

В същото време Манчестър Юнайтед потъна в сълзи, въпреки победата с 1:0 като гост на Съндърланд.

Изключителната драма в последните пет минути на „Етихад“ направи от многомилионния отбор на шейх Мансур шампион. След редовното време Манчестър Сити губеше с 1:2, а това бе в полза на „червените дяволи“. Именно в заключителните секунди, в даденото от съдията продължение – два гола – на Един Джеко и Серхио Агуеро обаче сътвориха инфарктния обрат.

Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед завършиха сезона с по 89 точки, но небесносините спечелиха финалната битка с голова разлика.

Началото на мача на „Етихад“ започна много добре за „гражданите“ и не предвещаваше такова неочаквано развитие. В 38-та минута Пабло Сабалета стреля, вратарят на КПР не отигра топката по най-добрия начин, увисна под нея, въпреки че я докосна, и тя се отби в гредата, за да влезе след това в мрежата му.

В края на първото полувреме Яя Туре, който асистира за първото попадение, получи контузия и бе принудително заменен от Найджъл де Йонг.

Малко след почивката обаче КПР, който бе заплашен от изпадане, успя да изравни. В 48-та минута грешка в защитата на „гражданите“ позволи на Джибрил Сисе да изравни за 1:1.

В 53-та минута страстите на терена се нажежиха до червено. Джоуи Бартън получи червен картон за удар без топка срещу Карлос Тевес. След като главният рефер се посъветва със своите помощници, показа „вратата“ на играча, който след това си позволи отново да се саморазправя с противникови играчи и удари и Серхио Агуеро.

В 60-та минута „гражданите“ поискаха игра с ръка на Онуоха в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа. В същата ситуация, вратарят Патрик Кени изчисти от голлинията в последния момент удар на Серхио Агуеро. 5 минути след това Манчестър Сити допусна, макар и с човек повече, КПР да поведе. Траоре пробяга почти целия терен с топката по левия фланг, центрира, а там непокритият Джейми Маки се разписа за 2:1.

От тази минута нататък, момчетата на Роберто Манчини направиха и невероятното, за да вкарат. Тоталната доминация обаче не даваше резултат. В същото време Манчестър Юнайтед спокойно водеше на Съндърланд и резултата на „Етихад“ правеше „червените дяволи“ шампиони.

Манчестър Сити обърна всичко в своя полза едва в даденото 5-минутно продължение. Когато феновете на тима вече ритаха шалчетата си от яд, последователно Един Джеко след центриране от корнер (90+2), а след това и Серхио Агуеро (90+4) реализираха два гола, които доведоха до невероятния и дори изглеждащ невъзможен обрат за крайното 3:2. В крайна сметка, по-добрият отбор в този мач спечели, а и взе най-голямата награда – титлата в Англия след 44 години.

КПР все пак се спаси от изпадане, за сметка на Болтън.

Манчестър Юнатед потъна в скръб, въпреки победата с 1:0 като гост на Съндърланд. Единственото попадение в мача реализира Уейн Рууни в 20-та минута, който засече топката отблизо след центриране в наказателното поле.

Българският нападател Димитър Бербатов остана на резервната скамейка и не се появи в игра, вероятно в последния си мач за Манчестър Юнайтед.


M3-2Q www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012