Бившият играч на Арсенал Йенс Леман предупреди своя сънародник Месут Йозил, че ще трябва да положи повече усилия през следващия сезон, за да си върне доверието на феновете.

Полузащитникът не можа да окаже кой знае какво влияние върху сезона на „топчиите“ заради контузията си в коляното, която го извади от строя за 3 месеца. Бившият ас на Реал Мадрид отбеляза 4 гола и даде 5 асистенции, като Арсенал завърши на трето място във Висшата лига и спечели ФА Къп за втори пореден сезон.

Според Леман обаче Йозил трябва да покаже много повече предвид трансферната сума, платена за него. „Всички знаят, че той може да бъде фантастичен играч. Ти обаче трябва да покажеш това в големите мачове. Няма нужда да блестиш в малките мачове и да си поредствен срещу сериозните съперници“, каза бившият вратар.

„Той определено може да го направи, но трябва да се докаже. Трябва да знаеш как да мислиш и как да програмираш себе си. Разбира се, Месут може да стане още по-добър. Единственият момент, когато това е невъзможно, е в следващия ден след отказването ти от футбола“, добави Леман.