Легендата на Арсенал Иън Райт посъветва мажоритарният собственик на клуба Стан Крьонке най-сетне да наруши мълчанието си и да обяви дали наистина смята да продаде дела си на близкоизточен консорциум.

Американският бизнесмен, който известен сред феновете на „топчиите“ с прякора си „Мълчаливия Стан“, продължава да отбягва публични изяви и не дава никакви индикации какво решение е взел.

Самия Райт пък предполага, че Крьонке едва ли ще си тръгне толкова лесно. „Всички познаваме Мълчаливия Стан, но е време той да започне да говори“, написа бившият нападател в колонката си във вестник „Сън“. „Притежателят на мажоритарния брой акции в Арсенал ще трябва да отговори на някои въпроси и да обясни на всички какви са плановете му за клуба, при това в детайли.“

„Искам Крьонке да обръща повече внимание на феновете. Като гледам останалите му спортни тимове, май нито един от тях не е печелил нищо. Сега „топчиите“, за жалост, ще изкарат осма поредна година без трофей. Крьонке твърде рядко посещава срещите на борда – само когато има друго пътуване на сам, а за мен това не е достатъчно. Той почти не стъпва на мачовете, така че е редно да се зачуди човек дали изобщо му пука за клуба.“

„Явно го интересува повече правенето на бизнес, който носи много пари. Затова и не мисля, че той смята да продаде акциите си на когото и да е“, завърши Райт.