Много мощен консорциум, който включва богати инвеститори от Катар и Обединените арабски емирства, предлага сензационна оферта за закупуването на английския Арсенал, информира „Сън“.

Според The Sunday Telegraph сумата, която дават за отбора, възлиза на 1,5 милиарда паунда, а следващите четири месеца ще бъдат ключови за евентуалната сделка.

Предприемачите от Близкия изток ще направят първата си стъпка към мажоритарния акционер на клуба – Стан Крьонке, който има две трети от тима, а след това и към Алишер Усманов, който притежава 29,11% от акциите.

Ако сделката се осъществи, това ще бъде най-скъпо закупеният клуб в Англия за всички времена, след струващия 800 милиона паунда на семейство Глейзър – Манчестър Юнайтед.

Слуховете сочат, че консорциумът дори се е зарекъл да намали цените на билетите за феновете, както и да отдели средства за трансфери. Групата от бизнесмени планира да изчисти дълговете на клуба, които са 250 милиона паунда, като едновременно с това спре изтичането на кадри от тима.