Арсенал сътвори истинско шоу срещу Блекбърн на своя стадион „Емирейтс”. „Артилеристите” разбиха с 6:2 своя съперник и срещнаха трудности само в началото на срещата, когато на два пъти трябваше да наваксват изоставане от един гол.

Гостите поведоха доста изненадващо в 4-та минута, когато Пол Робинсън с далечен пас намери Нзонзи, който се възползва от грешка в отбраната на Арсенал и прати топката в мрежата зад Вито Маноне.

Арсенал бързо успя да се върне в мача, след като в 17-та минута Томас Вермален стреля отдалеч и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на безпомощния Робинсън.

Блекбърн отново поведе в резултата в 31-та минута, когато Дън нахлу в наказателното поле на Арсенал, след което преодоля Галас и разстреля Маноне за 1:2.

Само две минути по-късно „топчиите” отново изравниха резултата, когато Фабрегас намери с хубав пас Ван Перси, който чудесно си овладя топката и след това с прецизен удар прати кълбото в мрежата на Робинсън.

Арсенал поведе за първи път в мача в 37-та минута, когато отново Фабрегас намери Аршавин, който разстреля Робинсън за 3:2.

В 57-та минута Фабрегас показа, че има и много хубав завършващ удар, след като овладя топката на границата на наказателното поле на Блекбърн и с шут от въздуха направи така, че Робинсън само изгледа как кълбото влезе във вратата му.

Арсенал стигна до своя пети гол в срещата в 75-та минута, когато отново Фабрегас асистира, но този път за попадението на Тио Уолкът, който отпразнува завръщането си на терена с гол.

Крайният резултат в срещата бе оформен от влезлия като резерва Никлас Бендтнер, който се разписа в 89-та минута.

След тази победа Арсенал вече има 15 точки от началото на сезона и заема четвърто място във временното класиране на Премиършип, като „топчиите” са и с мач по-малко. Блекбърн е на петнадесета позиция с едва 7 точки.