Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол заяви, че може да постигне успехите на Арсен Венгер, ако му бъде дадено време. Въпреки скандалът между двамата преди две години, холандецът смята френския си колега за един от най-добрите треньори в света. Но докато 11-годишната кампания на французина при „артилеристите” се очертава да продължи поне още три години, то постът на Йол е силно разклатен.

Днес от 14.30 часа Тотнъм приема Арсенал на „Уайт Харт Лейн” в мач от шестия кръг на Премиършип. Пореден провал срещу градския съперник би означавал за холандския специалист край на кариерата при „шпорите”. Както е известно, тимът на Димитър Бербатов няма победа над Арсенал от 1999-а година насам.

„С постоянност мога да постигна това, което направи Венгер. Казвам това от много отдавна. Но успехът зависи от някои други малки неща – по-голям стадион, няколко промени и по-високи заплати. Ние се справяме обаче и с малкото, което имаме”, заяви Йол.

„Мисля, че рекордът ми с четирите най-силни отбора е добър. Имам две равенства с Манчестър Юнайтед, едно реми и победа срещу Челси миналата година. Но трябва да можем да печелим мачовете с големите тимове. В противен случай винаги ще си стоим в топ 5 или 6, което не е достатъчно. Ние искаме повече”, категоричен е холандският наставник на Тотнъм.

„Психическа бариера ни пречи в мачовете с Арсенал. Всеки двубой с градския противник е специален. Първата ми среща с тях на 4 или 5 ноември 2004 беше истински трилър. Време е да ги бием”, закани се Йол.