Новото попълнение на Евертън Морган Шнайдерлин обвини бившия си мениджър в Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал за това, че е съсипал кариерата му.

Именно холандецът настоя за привличането на френския национал от Саутхемптън през лятото на 2015 година. Идеята беше Шнайдерлин да замести в дългосрочен план ветерана Майкъл Карик. Дори идването на Жозе Моуриньо обаче не успя върне живеца у полузащитника и той беше продаден на Евертън през този януари.

Самият Шнайерлин вини Ван Гаал за всички беди, които го сполетяха. „Първата година в Юнайтед при Луис ван Гаал все още ми присяда“, откровен бе 27-годишният играч.

„Не се наслаждавах изобщо на терена. Той ми даде твърде малко свобода в моята игра, макар и да имах значителен опит във Висшата лига.“

„С него се чувствах като робот. Той ми казваше: „Ти никога не трябва да тръгваш напред и ще получаваш топката само в тази зона на терена“. Не биваше да правя това, не биваше да върша онова... Тези инструкции много ме смутиха.“

„Когато един играч се двоуми в хода на мача, тъй като не знае точно какво очаква от него треньора в дадена ситуация, той става много по-малко ефективен. Особено в Манчестър Юнайтед, когато всички мачове бяха следени под лупа от медиите, бързо можеше да се окажеш на мушката“, допълни Шнайдерлин.