Българската футболна звезда Димитър Бербатов изрази интересно мнение относно модерната тенденция годините на играчите да оказват все по-малка роля. Пред CNN Sport благоевградчанинът дори се пошегува, че във футбола 35-годишните днес минават за 25-годишни.

Бербатов пред CNN: Китай ли? Трябва да питам жената

Бербатов проведе задълбочена дискусия с водещата Амана Дейвис за това как ветарани като Джърмейн Дефоу и Златан Ибрахимович продължават да са все така ефективни пред гола, както когато бяха по-млади. 35-годишният Златан в неделя вкара своя 24-и гол за Манчестър Юнайтед във всички турнири при успеха над Блекбърн във ФА Къп. Дефоу от своя страна пък може да се похвали с цели 14 попадения във Висшата лига през настоящия сезон.

„Ако трябва да съм честен, всички играчи, които ми изброихте, ги харесвам. Всичките. Играл съм с Дефоу, знам, че е страхотен човек. Обожава да бележи голове, просто го обожава. Ето че сега той е на възраст за футболист, заради която хората си мислят, че той трябва вече да залязва“, коментира 36-годишният Бербо.

Фенове на клуб от Премиършип искат Берба

„Да, той е точно такъв професионалист. Всичко се дължи на структурата на неговото тяло, на, грижите, които полага за себе си. Джърмейн е много атлетичен, не получава много контузии и това му помага да бъде във възможно най-добрата форма.“

„Сега всички говорят за Хари Кейн, който още беше в школата на Тотнъм, когато аз играех там. В момента той е един от най-добрите във Висшата лига, вкарва много, а занапред ще бележи дори повече. Ето го обаче и Златан, който е легенда и предвид своите години, но бележи все едно го прави за удоволствие. Това показва, че въпросът не опира до годините, а до начина, по който играеш футбол.“

„Може би 35 са новите 25 във футбола. Сега сериозно – важно е как се грижиш за себе си както в живота, така и във футбола. Трябва да си професионалист в това как се храниш, как тренираш, как спиш, къде излизаш. Когато тренираш, трябва да го правиш по правилния начин, не всички са в състояние да тренират еднакво. В миналото беше различно, сега ситуацията е съвсем друга“, завърши Бербатов.