Сериозната контузия, която нападателят на Олимипик Марсилия Бафетимби Гомис получи наскоро, е отворила може би последния шанс пред Димитър Бербатов да се завърне още веднъж на голямата футболна сцена. Според изданието sofoot.com българинът обаче е отказал да бъде заместник на Гомис.

Марсилия загуби звездата си за дълго

Тъмнокожият голаджия е големият лидер на марсилци през този сезон и със своите 16 гола в Лига 1 е четвърти при реализаторите. Заради травмата, получена при загубата от Нант, 31-годишният Гомис ще остане извън игра за минимум месец. Мачовете в този период се очертават като ключови за клуба от Южна Франция, който няма реална алтернатива за контузения таран.

Бербатов на планина с децата си

Треньорът Руди Гарсия не може да разчита на други важни офанзивни фигури като Клинтън Н'Джие и Аарон Лея Исека. Затова той е нагърбил спортният директор Андони Субисарета със задачата да се разрови на пазара със свободните агенти. Той се е свързал с Бербатов, Емануел Адебайор и бившият играч на клуба Мамаду Нианг, ала тримата отклонили предложенията до себе си. Така „финикийците“ остават в тежка ситуация и с все по-малко варианти пред себе си.

Наредиха Бербо сред 25-те най-добри чужденци в историята на Висшата лига

Агентът на Бербатов: На него още му се играе