Ръководството на европейския клубен шампион Интер вече е приготвило оферта на стойност 33 млн. паунда за двама от Ливърпул. Става дума за нападателя на „червените” Дирк Каут и аржентинския национал Хавиер Масчерано.

И двамата минаваха за любимци на бившия мениджър Рафаел Бенитес и бяха привлечени на „Анфийлд” именно от испанския специалист. Очаква се Бенитес да бъде представен официално като треньор на Интер по-късно днес, след като снощи президентът на клуба Масимо Морати призна, че всичко между двете страни е договорено.

Бенитес, който отлично е запознат с финансовата ситуация в английския гранд, вярва че сумата от 33 млн. паунда ще се окаже достатъчна за ръководството на „червените” да освободи двамата ключови футболисти.

В момента Ливърпул е без наставник, като до два дни се очаква „мърсисайдци” да отправят официално предложение към мениджъра на Фулъм Атлетик Рой Ходжсън. В случай, че Ходжсън откаже предложението, то почти сигурно е, че новият наставник на Ливърпул ще се казва Кени Далглиш.