Ръководството на Ливърпул ще отправи официална оферта към мениджъра на Фулъм Рой Ходжсън в следващите 48 часа. Както е известно 62-годишният специалист е един от основните кандидати за заместник на отстранения преди седмица Рафаел Бенитес.

Договорът на Ходжсън с Фулъм изтича след една година, което означава, че „червените” ще трябва да платят компенсация на лондончани. Според медиите в Англия, от Фулъм ще склонят да освободят мениджъра си за сума от около 3 млн. паунда.

След напускането на Рафа Бенитес, от щаба на Ливърпул възложиха на административния директор Крисчън Пърслов и легендата на клуба Кени Далглиш да изготвят списък с евентуални кандидати за мениджърския пост на „Анфийлд”. Двамата са посочили шест основни качества, на които трябва да отговаря новия наставник на клуба, като Рой Ходжсън е един от тези, които покриват всички условия.

В същото време стана ясно, че Далглиш сам е пожелал да се завърне начело на отбора, въпреки че е извън мениджърската професия вече дълги години. Ливърпул спечели последната си титла преди 20 години именно под ръководството на Далглиш.