Бившият треньор на Ливърпул Рафаел Бенитес се е съгласил да поеме треньорския пост в новия европейски клубен шампион Интер, обяви собственикът на италианците Масимо Морати, цитиран от Скай Нюз.

"Ние постигнахме съгласие по ключовите въпроси. Днес ще съобщим кога ще бъде представен новият треньор на Интер. Необходим е единствено неговият подпис. В този момент Бенитес се намира на територията на Италия и по-късно днес ще пристигне в Милано, каза още Морати.

Бенитес напусна Ливърпул, след като отборът не се представи според очакванията тази година и пропуска следващото издание на Шампионската лига. От драматичната победа на червените срещу Милан на финала в Лигата през 2005-а година Бенитес е фаворит номер 1 за поста при росонерите, припомнят италианските медии.

Досегашният наставник на Интер Жозе Моуриньо напусна по собствено желание поста и вече води Реал (Мадрид). Преди да се премести на Анфийлд пък Бенитес беше начено на тима на Валенсия, с която спечели две титли в Испания, както и Купата на УЕФА.

Според Гадзета дело Спорт, първата задача пред Бенитес ще бъде да запази победната инерция на отбора, на която се наслаждават шефовете и феновете в момента. Той едва ли ще привлече кой знае колко нови попълнения, като Масимо Морати преди дни спомена в интервю, че се очакват не повече от 2-3 футболисти.