Ясен е английският отбор, който ще се включи в Лига Европа заради допълнителната квота на Премиършип за феърплей. Английските отбори са в Топ 3 на най-коректните на Стария континент и затова ще имат един отбор повече в евротурнирите. 

От ФА обявиха днес, че тази чест се пада на лондонския Уест Хем. "Чуковете" ще се включат от първия квалификационен кръг на надпреварата, която стартира на 2 юли. Те са отборът, който е най-коректен по терените на Висшата лига и затова завоюва квотата. 

"Щастливи сме да играем в Европа, въпреки че стартът е толкова рано през лятото. Искаме да направим стадиона си по-атрактивен за феновете, а какво по-хубаво предизвикателство за тях от европейските мачове."

"Определено ранният старт през юли не е нещо, което да ни харесва, но нашите фенове ще имат възможността да се наслаждават на отбора почти без пауза тази година", споделиха от клуба в официално съобщение. 

Жребият за тази фаза е на 22 юни. Другите английски участници в Лига Европа са Ливърпул и Тотнъм, а последният ще стане ясен след финала за ФА Къп. Ако Астън Вила спечели, ще се включи в надпреварата. Ако бирмингамци загубят, ще се включи Саутхемптън.