След като Диего Марадона и Кристиано Роналдо заявиха, че футболистът на Барселона Лионел Меси е по-добър от тях, нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни също направи признание за класата на Меси.

Рууни, който почти сигурно ще пропусне остатъка от сезона във Висшата лига, заради контузия в слабините, е фаворит за наградата Играч на годината в Англия, която ще бъде връчена днес.

Голаджията е номиниран и в категорията Най-добър млад играч и може да стане третият футболист в историята след Анди Грей и Кристиано Роналдо, който печели и двете отличия.

Рууни вече има две отличия за Най-добър млад играч. Той се наслаждаваше на невероятен сезон, в който вкара 34 гола и се утвърди като един от най-добрите играчи в света.

Според английския национал обаче, Меси е звездата на това поколение. „Хубаво е, че хората ме подкрепят, но според мен Меси е най-добрият играч в света.”

„Нещата, които той прави с топката, са невероятни, а освен това отбелязва доста голове. Тази година също се представя отлично. Той определено е най-добрият”, сподели Уейн Рууни.