Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос позволи на своите момчета да разпуснат за първи път, откакто пое поста преди няколко месеца. „Шпорите” си заслужиха купона, след като спечелиха първи трофей за клуба от 1999 година насам. Те победиха Челси с 2:1 след продължения на финала за Карлинг Къп.

Затова Рамос разреши на играчите да кръшнат от стриктната диета и да пробват шампанското на победителите.

„Дори и аз си пийнах с тях в съблекалнята,” пошегува се Рамос. „Диетата ми е доста добра и позволява от време на време да се отпуснеш и да се позабавляваш. Понякога тя им разрешава да ядат и пият каквото си поискат – и да, включва и шампанско!”

Щастливият Рамос, за когото също това бе първи трофей на английска земя, добави: „Тук отдавна не бе имало подобен успех, а за голям клуб като Тотнъм, такъв период без трофей изглежда още по-дълъг. Невероятно съм доволен, че печеля трофей още в първия се сезон в Англия. Но той не е за мен, а за клуба, за играчите, и за феновете.”

„Футболистите са тези, които свършиха най-тежката работа. Това е страхотно изживяване – фойерверките, червения килим и всичко,” продължи испанецът. „Насладихме се на победата заедно с феновете си, преживяването беше уникално. Но се надявам да го изпитаме отново в не толкова далечно бъдеще.”

Президентът на Тотнъм Даниел Леви също бе на седмото небе, предвид факта, че именно той настояваше Рамос да замени Мартин Йол и да поеме „шпорите”, както и стана през октомври.

„В Тотнъм преживяхме много хубави моменти, но вдигането на купата е невероятно,” заяви Леви. „Гордея се с отбора, а за феновете това е страхотно. Върху Рамос няма напрежение и за него също постижението е много добро. Надявахме се да случим на треньор и точно така стана. Никой не може да предрича бъдещето, но това е великолепен успех и ние ще му се насладим напълно,” завърши босът на Тотнъм.